Onze geschiedenis

In 1918 is Fa. G. Burgler & zn opgericht door onze grootvader Geert Burgler. Hij vervoerde basalt, zand, grind, fouragehandel en ook vee. Later is het vervoer van melk van de boer naar de melkfabriek – door middel van melkbussen – een belangrijk deel van het werk geworden.
Vanaf 1957 hebben zijn zonen Jan-Willem en Melis Burgler het bedrijf voortgezet. Ook zij hebben vele liters melk van de boer naar de melkfabriek vervoerd. Later werd dit van melkfabriek naar melkfabriek in tankwagens. Zo is Fa. G Burgler & zn in het tankvervoer terecht gekomen.
In 1993 hebben de vijf zonen van Melis Burgler: Geert, Klaas, Jan-Willem, Henk-Pieter en Meint het bedrijf overgenomen en zijn allen aandeelhouder van Burgler Transport BV geworden. De oudste drie vormen de directie.
Door overname van andere bedrijven is Burgler Transport BV uitgegroeid van 9 auto’s in 1990, naar 28 auto’s op dit moment! Sinds 2017 heeft Burgler Transport BV een samenwerking met Lootsma Tanktransport BV uit Bolsward. Ook een familiebedrijf dat eveneens is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen. We delen dezelfde ideeën, staan voor dezelfde kwaliteit en vinden allebei dat transport uitstekend moet zijn. Hieruit is het samenwerkingsverband Burlo Transport BV, “vakbroeders uit het Noorden” ontstaan. Samen bieden we onze klanten de gewenste transportcapaciteit, dienstverlening en meer transportefficiency.

“Wij delen onze ideeën, staan voor dezelfde kwaliteit en vinden dat het transport uitstekend moet zijn.”